13.10.2013

Paavo Paunu - Maasta tullut

Korjaamo Galleria 20.9-20.10.2013










Paavo Paunu: Elämä. Alkydi ja öljy puulle, 2013




Korjaamo Gallerian studiossa on nähtävillä pieni sarja Paavo Paunun tänä vuonna valmistuneita maalauksia. Näyttely on saanut nimen Maasta tullut. Paunu rikkoo perinteisen maalauksen ja veistotaiteen rajoja ja hänet tunnetaan parhaiten tilaa hallitsevista kolmiulotteisista maalauksista, veistoksista ja installaatioista. Tämänkertaiset maalaukset ovat pienimuotoisempia ja sopivat siksi hyvin Korjaamon studioon. Paunulla on hyvin persoonallinen tyyli, jossa hän yhdistelee vapaasti eri välineitä ja materiaaleja omaperäisellä tavallaan. Se puhuttelee monenlaisia katsojia ja eri taidesuuntauksista kiinnostuneita.

Hänen maalauksillaan on läheinen suhde luontoon ja toisaalta ihmisen sisäiseen maailmaan, sen iloihin ja suruihin, mielikuvitukseen ja unelmiin. Nyt nähtävät työt on toteutettu alkydi- ja öljyväreillä puulle tai kankaalle.  Paunu käyttää töissään runsaasti puuta, mikä mahdollistaa sen helpon käsittelyn ja muokkaamisen ja antaa mahdollisuuden lisätä muita elementtejä. Samanlaiseen lopputulokseen hän pääsee myös kankaalle tehdyissä töissä.

Paunun tyyliä on luonnehdittu psykologiseksi surrealismiksi tai ekspressiiviseksi symbolismiksi. Teokset heijastavat kokemusten ainutkertaisuutta sekä ihmisen suhdetta maailman tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Tämänkertaisista töistä suurimman vaikutuksen tekivät pienet maalaukset Elämä ja Luoja, joissa maalauksellisuus yhdistyy symbolistisiin elementteihin. Myös keltasävyinen isompi maalaus Kaksin osoittaa miten taitava Paunu on myös maalarina.









Paavo Paunu: Elämä. Alkydi ja öljy puulle, 2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti