10.8.2014

VII Kansainvälinen Mirjam Helin - laulukilpailu - Yhteenveto välikilpailusta

Mirjam Helin -kilpailun finalistit 2014. 
The finalists of the International Mirjam Helin Singing Competition 2014.
Kuva/photo: Heikki Tuuli, Mirjam Helin, 2014.






Seitsemäs Mirjam Helin -laulukilpailu on ollut tasokas ja kenties tasaväkisin kilpailun 30-vuotisessa historiassa. Kisaan pyrki yhteensä 236 osanottajaa, joista mukaan karsittiin 63. Lopullinen osanottajamäärä on 46 edustaen 20 kansallisuutta. tuomaristo valitsi välikilpailuun 19 laulajaa, joista tullaan edelleen 8 valitsemaan loppukilpailuun.

Tein alkuerien perusteella oman listani jatkoonmenijöistä. Omalle listalleni osui oikein 13/19. Leikin jatkamiseksi olen laatinut oheisen listan välikilpailun perusteella. Tämä listaus on tehty ennen viimeistä välierää ja täydennän sen välierän jälkeen.

Tämä ei ole eikä sen ole tarkoitus olla paremmuusjärjestys, sillä sen päättää tuomaristo. Tuomareiden valinnoissa painottuvat monet tekijät: äänimateriaali,  tekniset valmiudet, tulkinta ja myös äänityypin kysyntä sekä persoonallisuus ja karisma.

Olen korjannut oman listani viimeisen välierän jälkeen niin että listalle jäi kummassakin sarjassa neljä nimeäi nimeää kummassakin sarjassa, vaikka jatkoon voi päästä yhteensä vain kahdeksan laulajaa. Tulos oli tällä kertaa 5/8. Tuomaristo näyttää painottaneen nuoruutta ja oopperaosaamista/ääntä, mikä selittää auuren osan eroista. Monet rajatapaukset olivan varmaan seuraavina listoilla. Tuomariston ja minun yhtenevät valinnat on merkitty värillä.

Miesten sarja: 

Beomjin Kim, tenori, korealaimen
Leon Kosavic, baritoni, kroatialainen
Matija Meic, baritoni, kroatialainen
Jonathan Winell, tenori, yhdysvaltalainen

Tuomariston valinta:
Dmytro Kalmuchyn, baritoni, ukrainalainen

Naisten sarja:

Iulia Maria Dan
, sopraano, romanialainen
Kateryna Kasper, sopraano, ukrainalainen
Sunyoung Seo, sopraano, korealainen
Florie Valiquette, sopraano, kanadalainen

Tuomariston valinta:
Elena Guseva, sopraano, venäläinen
Ekaterina Morozova, sopraano, venäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti